christelijke

Counseling

wat is het?

 Verloop en aanpak

Er is een groot verschil tussen christelijke counseling/therapie en seculiere therapie.
Bij Heel en Vrij behandel ik elke persoon in zijn geheel: op geestelijk, psychisch (mentaal en emotioneel) en lichamelijk (psychosomatisch) niveau. We geloven dat deze drie gebieden nauw gebonden zijn en dat ze tegelijkertijd behandeld moeten worden om langdurig genezing te ervaren. Daarom gaan we altijd op zoek naar zowel de mentale en emotionele wortels als de geestelijke wortels van een probleem. Hierbij maakt de gave van Gods leiding door de Heilige Geest en de principe van het Woord van God het grote verschil met seculiere counseling.
Ik begin voor de sessie met bewust aan de Heilige Geest te vragen om zijn inzicht, wijsheid en leiding. Hij heeft ons gemaakt en kent ons door en door. Als we dan in gesprek zijn, bijvoorbeeld over wat er deze week gebeurd is, kan het zijn dat de Heilige Geest mij dringt om over een gebeurtenis door te vragen. Hij laat verbanden zien, ongezonde denkpatronen en gedragspatronen, leugens en (verborgen) pijnlijke plekken. En zo gaandeweg komen er perspectieven aan de orde die de wortel van het probleem tonen.
De volgende stap is de Waarheid tegenover de leugens zetten. Ik help dan de persoon te begrijpen waarom en hoe dit gedrag en deze denkpatronen zijn ontwikkeld en hoe ze veranderd kunnen worden. Ik leg dan uit wat het juiste perspectief is vanuit het Woord van God en help de persoon om dit te begrijpen.
Ik geef tools om nieuwe, gezonde denk-en-gedragspatronen te ontwikkelen.
Ten slotte brengen we al die aspecten bij God. Samen. In gebed. Waar je ook mee loopt of tegen welke muren je ook aanloopt. Op deze plek kunnen we dat allemaal bij God brengen. Het is een voorrecht om te zien hoe God mensen hoort, bevrijdt en geneest.

Duur van de sessies
De sessies bij Heel en Vrij zijn niet afgepast drie kwartier of een uur. Bij elke stap van de behandeling, wil ik graag naar de wortel van het probleem. Daarom neem ik graag de tijd om bij elke sessie dit goed te kunnen doen. Elke sessie duurt rond 75 minuten.

Plan een kennismaking!